Arengufond tegi esimese kasumliku täisväljumise

Skype’i kaasasutajate investeerimisettevõte Ambient Sound Investments (ASI) väljus kasumlikult koos kaasinvestorite Eesti Arengufondi ja Caplia Investiga kõrgtehnoloogiaettevõtte Modesat Communications´i omanikeringist.

Modesat Communicationsi varade ostjaks on USA börsifirmast programmeeritavate kiipide sektori juhtiv ettevõte Xilinx. Tehing toimus äritegevuse müügina ja tehingu maht jääb poolte kokkuleppel konfidentsiaalseks.

„Xilinxi huvi Modesat Communicationsi vastu on märk sellest, et Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnas leidub rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisi tehnoloogiaettevõtteid,” kommenteeris tehingut ASI riskikapitali investeeringute juht Margus Uudam. „Modesat peegeldab hästi meie investeeringute fookust, kus on esindatud tugev inseneride- ja ärimeeskond, unikaalne tehnoloogia ja rahvusvaheline ambitsioon,” lisas Uudam. Tema sõnul oli üheks edu võtmeteguriks väga hea koostöö Modesat Communicationsi asutaja Tarmo Pihliga.

„Eesti Arengufondi jaoks on tegu esimese täisväljumisega investeeringust, mille kasumlikkus ja huvi rahvusvaheliste tipptegijate poolt tõestab senise investeerimisstrateegia suutlikkust luua Eestis tehnoloogiaettevõtete kaudu uut väärtust,” rääkis Arengufondi investeeringute eest vastutav Heidi Kakko. „Arengufond jätkab erainvestoritega koos tehtavaid riskikapitali investeeringuid Eesti innovaatilistesse rahvusvahelise potentsiaaliga ettevõtetesse,” lisas Kakko.

Xilinx on teatanud, et kavatseb jätkata tegevust Eestis, panustades kõrge lisandväärtusega toodete arendamisse Tallinna kontoris, kus hetkel töötab 10 inimest. Lisaks Tallinnale on Modesat Communicationsil kontor ka San Diegos.

Eesti Arengufond on Riigikogu poolt ellu kutsutud mõttekeskus ja riskikapitalifond, mille eesmärk on kasvatada ettevõtlikkust Eestis ning investeerida rahvusvahelisele turule suunatud innovaatilistesse Eesti ettevõtetesse. Arengufondil on suurim Eesti startup-ettevõtete investeerimisportfell 16 ettevõttega.

Ambient Sound Investments on 2003. aastal Skype’i eestlastest kaasasutajate poolt loodud investeerimisettevõte. ASI on teinud investeeringuid üle 30 ettevõttesse Aasias, Ameerika Ühendriikides ja Euroopas. Modesat Communicationi tehing on ASI jaoks kolmanda portfelliettevõtte müük.

Lisainfo:

Heidi Kakko

heidi.kakko[A]arengufond.ee

+372 5624 9959