SmartCap ja nimekad äringlid viiest riigist investeerivad professionaalide tööportaali Jobbatical.com

Eesti Arengufondi investeerimisettevõte SmartCap ja nimekad äringlid viiest riigist investeerivad Karoli Hindriksi start-up-ettevõtte loodud professionaalide tööportaali Jobbatical.com 260 tuhat eurot.

SmartCap investeerib Jobbaticali 130 tuhat eurot ja tema kaasinvestorid on Eesti äriinglite ühenduse liige Joel Aasmäe, Soome äriinglite ühenduse FIBAN liikmed Joakim Karske ja Jan Boethius, Janis Rancins Lätist ja Dmitry Rumyantsev Venemaalt.

Karoli Hindriksi loodud Jobbaticali roll on leida üles ettevõtjad ja organisatsioonid, kes endale lühiajaliselt abiväge vajavad ja viia nad kokku professionaalidega, kes otsivad erialast tööd põnevate ettevõtmiste juures. “Maailmas on väga populaarne karjääripause võtta ja paljud tööandjad lubavad seda. Üle poolte nendest inimestest veedaksid oma karjääripausi põneva projekti või ettevõtte juures huvitavates maailma paikades töötades ja neid aidates. See on paindlik viis tööandja jaoks, kuidas tuua meeskonda uusi ideid ja oskusi. Talentide leidmine ja hoidmine on olulisim töö inimeste juhtimisel ja tööandjad püüavad selleks leida üle ilma paindlikke ja inspireerivaid lahendusi,” selgitas Hindriks.

SmartCapi investeeringute halduri Stanislav Ivanovi sõnul on tal eriti hea meel selle üle, et Jobbaticali kogenud tiim on leidnud väga atraktiivsel turul olulise võimaluse, millest võib oodata läbimurret mitmest aspektist, sh ka ühisloomelise innovatsiooni kandumist uutesse majandussektoritesse.

Eesti äriinglite ühenduse EstBAN president Ivar Siimari sõnul on see esmakordne viiest riigist pärist äriinglite koostöös tehtud investeering ja tähendusrikas, et nii mitmed inimesed on üksteist usaldanud ja koos SmartCapiga tulevikutöökohtade trendidel tuginevasse start-up-ettevõttesse investeerivad.

Projektipõhine töötamine on üle ilma kasvava populaarsusega ja 2020. aastaks prognoositakse, et 40% (st 60 miljonit) USA töötavatest inimestest on vabakutselised. Samuti on üha popolaarsemaks muutunud karjääripauside võtmine, kus töötaja tegeleb 3-12 kuud reisimise ja enesearendamisega. Suurbritannias on juba 40% ning USAs 29% ettevõtteid, kes karjääripause (inglise k. “sabbatical”) ametlikult lubavad. 60% inimesi, kes karjääripausi soovivad võtta tahaksid sel ajal tegeleda põneva projektiga, kuid täna pole ühtegi keskkonda, kust selliseid projekte lihtsasti leida võiks.

“Londoni tippturundajat täiskohaga Tartusse tuua oleks väga keeruline ja kallis, kuid kolmekuuline projekt Tartus võiks talle olla seiklus ja võimalus välja astuda oma tavapärasest suurlinna mürast,” selgitas Hindriks Jobbaticali kasu Eesti ettevõtete jaoks. Hindriksi sõnul annab Jobbatical nii Eesti ettevõtete jaoks võimalust tuua meeskonda kogemusi ja teadmisi, mida meie piirkonnas napib.

Jobbaticali omanik ja tegevjuht Hindriks on varasemalt juhtinud Baltikumis seitsme rahvusvahelise telekanali käivitamist Baltikumis (sh Fox Life, Fox, National Geographic, MTV) ka Silicon Valleys NASA baasis asuva tehnoloogiaülikooli Singularity University vilistlane.

Lisainfot leiab veebiaadressilt www.jobbatical.com.

Äriinglite tausta kohta leiab rohkem infot siit:
Joel Aasmäe, Estonia, ee.linkedin.com/pub/joel-aasmae/4/1a4/b8a
Joakim Karske, Finland, fi.linkedin.com/pub/joakim-karske/25/aa1/156
Christopher Sier, UK, uk.linkedin.com/pub/christopher-sier/1/8a5/310
Dmitry Rumyantsev, Russia, ru.linkedin.com/pub/dmitry-rumyantsev/0/563/726
Jan Boethius, ImCap Finland Oy, Finland,  fi.linkedin.com/pub/jan-e-boethius/0/94/5ba
Janis Rancans, Latvia,  lv.linkedin.com/in/janisrancans

Lisainfo:

Karoli Hindriks: karoli.hindriks@jobbatical.com

Ivar Siimar: ivar@estban.ee

Stanislav Ivanov: stanislav.ivanov@arengufond.ee