Arengufond esitleb teist mõtteraamatut

Täna esitleb Eesti Arengufond teatris NO99 järjekorras juba teist mõtteraamatut. Mõtteraamatusse on kogutud üle kahe tosina essee Eesti ühiskonna ja majanduse teemadel. Raamatu esitlusel korraldab NO99 ka aktsiooni “Esimene lugemine: Mõtleme veel”, kus kantakse ette mõtteraamatust pärit tekste.

Arengufond annab juba teist aastat välja mõtteraamatut, milles otsitakse lahendusi erinevate ekspertide poolt Eestit eesootavatele väljakutsetele.  Erinevalt eelmisest raamatust, ei käsitle artiklid sel aastal vaid majandust. “Arengufondi ülesanne on olla muutuste eestvedaja, mis aitavad kaasa heaolu kasvule kogu ühiskonnas. Seekord oleme kutsunud inimesi üles mõtlema julgelt ning avatult ühiskonna erinevate valdkondade peale, sh tervishoiu ja keskkonna, kultuuri ja loovuse, hariduse ning kvaliteetse elukeskkonna seisukohast,” sõnas Arengufondi juhatuse esimees Pirko Konsa. “Mõtteraamat on sümbol meie tegevuse ühe alustala, arenguseire, olemusest,” märkis Konsa.

Teiste autorite hulgas on mõtteraamatusse kirjutanud ka Arengufondi poolt kevadel korraldatud Arenguidee konkursi finaliste, kes jagavad oma mõtteid sellest, kuidas Eesti elukvaliteeti parandada. Konsa sõnul on mõtteraamatu eesmärk kutsuda ka lugejaid kaasa mõtlema ning arutlema selle üle, mida Eesti ühiskond arenguks vajab. “Loodame, et mõtteraamat inspireerib inimesi tegutsema. Vaid julgus midagi ära teha viib positiivsete muutusteni,” lisas Konsa.

Mõtteraamatu täisversiooniga saab tutvuda aadressil motteraamat.arengufond.ee.

Lisainfo:
Pirko Konsa
Eesti Arengufond
Juhatuse esimees
Tel: +372 5680 0211
E-mail: pirko.konsa@arengufond.ee