Happy Hour: Avatud e-tervise süsteemi arenguvõimalused 29.01 kell 15:00

Täna, 29. jaanuaril, toimub Tallink City Hotelis Happy Hour, kus räägitakse Arengufondi koostatud nutika spetsialiseerumise raporti ühe ettepaneku, avatud e-tervise süsteemi arenguvõimaluste üle Eestis ning mis võimalusi see loob meie majandusele.

Tervisuhoiusüsteemi ootavad maailmas suured muutused: kuidas väljuda vanadest mudelitest ning võtta kasutusele uued. Eesti jaoks on täna oluline küsimus, kas suudame kaasa rääkida  uute lahenduste loomisel. Meil on täna olemas mitmed olulised eeldused meie e-tervise süsteemis nagu Tervise infosüsteem ja patsiendiportaal, mis võimaldab digitaalselt ligi pääseda inimeste terviseandmetele, samuti x-tee ja ID-kaardi võimalused. Selleks, et minna kaasa üleilmse trendiga vähendada tervishoius kulutusi ravile ning parandada  ennetuse ning diagnoosi kvaliteeti, on meie jaoks täna aga väga oluline e-tervise süsteemi avamine erakapitalile. Nõnda saavad inimesed ise üha rohkem panustada enda tervise säilitamisse ja parandamisse ning samal ajal võimaldavad uued tehnoloogilised lahendused lihtsustada arstide ja õdede tööd andmetetöötlemisel ja patsientide nõustamisel.

Nutika spetsialiseerumise raportid leiad siit http://ns.arengufond.ee/

Päevakava:

Kristjan Lepik ja Kaja Kuivjõgi (Eesti Arengufond)

Jaan Tallinn

Linnar Viik

Dr. Kalev Karu (Medicum)

Dr. Reet Laidoja (Linnamõisa Perearstikeskus)

Vaba arutelu: Kus on Eestil võimalus kaasa rääkida rahvusvahelisel e-tervise turul? Mida peame selleks tänases süsteemis muutma? Mida peame tegema, et avada oma e-tervise süsteem eraettevõtlusele?

 

Happy Hour toimub Tallink City Hotelis (Laikmaa 5) 10. korrusel ruumides Cityside+Seaside.

 

Kohtumiseni!

Eesti Arengufondi meeskond