Eesti Arengufond otsib osalejaid Euroopa suurima säästva tehnoloogia äriideede võistluse Eesti vooru

Eesti Arengufond ootab osa võtma Euroopa suurimast cleantechi ehk säästva tehnoloogia ideekonkursist ClimateLaunchpad. Osalema on oodatud üksikisikud ja meeskonnad, kellel on idee kliimamuutuste või keskkonnaprobleemidega tegelemiseks. Kandideerida saab 5. juunini.

Kõik osalejad läbivad suvel intensiivse treeninglaagri ja õppeprogrammi oma idee täiustamiseks. Augustis toimub Eesti finaal ning ideede tutvustamine nii žüriile kui ka laiemale avalikkusele.  Selleks, et head ideed säästva tehnoloogia valdkonnas ka edukaks saaksid, saavad kolm parimat Eesti meeskonda peaauhinna, mille paneb välja ClimateLaunchpadi Eesti peasponsor KPMG Baltics OÜ. KPMG peaauhinna väärtus on 10 000 eurot, mis läheb jagamisele kolme võitja vahel. Auhind hõlmab kuus kuud tasuta raamatupidamisteenust ning äri-, õigus-, maksu- ja tehingute nõustamist KPMG asjatundjatelt.

Rahvusvahelise ärinõustamisfirma KPMG Baltics jätkusuutlikkuse teenuste juhi Marko Silleri sõnul on ettevõtete jätkusuutlikkuse arendamine KPMG üks prioriteetseid nõustamisvaldkondi. “Kliimamuutused on meie jaoks oluline sammas sotsiaalse ja majandusliku jätkusuutlikkuse kõrval. Climate Launchpad annab meile hea võimaluse KPMG kohalikku ja globaalset oskusteavet jagada ning ammutada uut teadmist innovaatilistest start-up-ideedest,” sõnas Siller.

Kolm parimat ideed saadab Eesti Arengufond edasi Euroopa finaali, mis toimub septembris Hollandis. Euroopa kaheksal parimal ideel avaneb võimalus astuda Climate-KIC ärikiirendisse koos 95 000 euro suuruse stardikapitaliga oma idee elluviimiseks.

Arengufondi säästva tehnoloogia valdkonna juhi Marit Salli sõnul on säästev tehnoloogia Eestis ja ka mujal maailmas kiirelt arenev valdkond. “Säästva tehnoloogiaga tegelevad ettevõtted ja inimesed on need, kes tegelevad üha süveneva kliimaprobleemi lahendamisega. Kiire arengu tõttu on see ka valdkond, kus on väga suured võimalused ettevõtlusega tegelemiseks,” sõnas Sall.

Täna algab ka Garage48 arendusnädalavahetus “GreenTech”, mis keskendub rohelistele thenoloogiatele. Üritust toetab ka Eesti Arengufond ning pakub kolmele parimale meeskonnale automaatselt juurdepääsu ClimateLaunchpad Eesti programmi. Teisi meeskondi oodatakse kandideerima kuni 5. juunini. Registreerida saab aadressil www.climatelaunchpad.org