SmartCapi portfelli kuuluv Monese kaasas 1,8 miljonit dollarit stardikapitali

Suurbritannia turul tegutsev eestlaste loodud pangandusteenuseid pakkuv start-up Monese kaasas nimekatelt investoritelt 1,8 miljonit dollarit stardikapitali. Investorite hulgas on Spotify investor Shakil Khan, Euroopa suurim start-up ettevõtete kiirendi Seedcamp ning Eesti Arengufondi investeerimisharu SmartCap. Samuti on ettevõttesse investeerinud mitmed tuntud EstBAN äriinglid, teiste hulgas GrabCADi esimene investor Marek Kiisa.
Monese pakub uuenduslikku digitaalset pangandusteenust, mis võimaldab eraisikutel mobiilirakenduse kaudu ilma pangakontorisse minemata avada konto vaid mõne minutiga. Isiku tuvastamine toimub reaalajas ning selleks on vaja vaid mobiiltelefoni. Teenuse kasutamisega ei kaasne täiendavaid kuutasusid ega miinimum deposiidi nõuet. Klient saab teha nii kohalikke kui ka rahvusvahelisi pangaülekandeid ja kasutada deebetkaarti. Ettevõtte peamine tuluallikas on teenustasud erinevatelt maksetelt.
Ettevõtte asutaja Norris Koppeli sõnul on tänases olukorras, kus tööturg ei ole enam ammu lokaalne ning üle 90 miljoni inimese Euroopas ei oma erinevatel põhjustel ligipääsu pangateenustele, vajadus seesuguse teenuse järgi suur. “Idee luua Monese sai alguse isiklikust kogemusest, kui kolisin Londonisse ja avastasin, et välismaalasena on kohalikku pangakontot bürokraatia tõttu avada ülikeeruline ja aeganõudev. Pangakonto saamine võib jääda pelgalt selle taha, et äsja riiki kolinuna ei ole kliendil võimalik esitada oma uue elukoha kommunaalarveid, mille järgi pangad kliendi aadressi saaksid kindlaks teha. Seevastu on pangakonto üks esimesi asju, mida sul on riiki kolides tarvis – kasvõi ennast tööle registreerides. See tekitab välismaalastele omamoodi nõiaringi ja teeb elu alustamise uues riigis keeruliseks,” lisas Koppel.
„Monese panustab tugevalt analüüsi ja tehnoloogilistesse lahendustesse ning suudab seetõttu pakkuda klientidele teenust, mis on sama turvaline, kui ükskõik, missugune maailma suurpank, kuid samas paindlik ja kiire,“ sõnas Koppel.
Eesti äriinglite assotsiatsiooni EstBAN presidendi Ivar Siimari sõnul on Monese tehing erakordselt tähtis teetähis kohalikele äriinglitele. „See näitab, et oleme jõudnud tasemele, kus suudame koondada sarnaselt mõtlevaid investoreid ja osaleda ka suuremahulistes investeerimisringides,“ lisas Siimar.
„Monese on tugeva ärimudeli ja globaalse potentsiaaliga ettevõte, mis sobib väga hästi SmartCapi investeerimisportfelli,“ ütles SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov.
Ettevõte hoiab klientide raha Euroopa erinevates pankades segregeeritult ning omab tihedat koostöövõrgustikku üle Euroopa lisaks pankadele ka teiste institutsioonidega, et tagada klientide andmete ja hoiuse turvalisus.
Monese tuleb teenusega Suurbritannias turule selle aasta suvel ning plaan on laieneda ka teistele turgudele. Ettevõtte arendus- ja klienditeenindusüksused asuvad Eestis ning turunduse, disaini ja finantsjärelevalve üksused Suurbritannias. Moneses töötab hetkel 12 inimest – seitse Tallinnas ja viis Londonis. Ettevõtte asutaja Norris Koppel omab pikaajalist kogemust ettevõtluses Suurbritannias ning on olnud (kaas)asutajaks ettevõtetes nagu Blue Barracuda, MyJar ja LendFusion.
Monese on digitaalne pangandusteenus, mis võimaldab eraisikutel mobiilirakenduse kaudu ilma pangakontorisse minemata mõne minutiga konto avada. Klient saab teha pangaülekandeid ja kasutada deebetkaarti. Ettevõtte peamine tuluallikas on teenustasud erinevatelt maksetelt. Monese investorite hulka kuuluvad Seedcamp, Spotify investor Shakil Khan, Smartcap ning mitmed EstBan äriinglid. Ettevõte on reguleeritud Suurbritannia finantsinspektsiooni poolt ja sel on kontorid nii Londonis kui Tallinnas. Lisainfo www.monese.com.
 
Lisainfo:
Norris Koppel
Tegevjuht
Monese
50 61 612