Kümme meeskonda asuvad võistlema kohtade pärast Euroopa suurimale säästva tehnoloogia äriideede konkursile

Eesti Arengufondi toel alustavad tuleval nädalavahetusel kümme meeskonda teed Euroopa suurimale säästva tehnoloogia äriideede võistlusele Climate Launchpad. Nädalavahetusel läbitakse intensiivne treeninglaager, mis valmistab meeskonnad ette augustis toimuvaks Eesti finaaliks.

Arengufondi säästva tehnoloogia valdkonna projektijuhi Marit Salli sõnul varieerusid finaali pääsenud ideed nanotehnoloogiast säästlike reisimisvõimalusteni ning tarkade võrkude lahendusteni. “Mul on hea meel, et konkurents finaalikohtadele oli niivõrd tihe. Konkurents annab tõestust sellest, et kliimavaldkond on oluline ning tagab ka selle, et Eestit pääseksid esindama väga kvaliteetsed äriideed,” sõnas Sall.

Climate-KIC ärikiirend ettevõtluse asedirektor Frans Nauta sõnul on Climate Launchpad’i võistlus sissevaade Euroopa säästva tehnoloogia tulevikku. “Kliimavaldkonnas on innovatiivsetel äridel väga suured võimalused muutusi ellu kutsuda. See võistlus aitab kandideerivatel meeskondadel oma ideid arendada ning müüa. Me aitame neil saavutada globaalset mõju,” lausus Nauta.

Augustis toimub Eesti finaal, kust žürii valib välja 3 parimat meeskonda, kes pääsevad edasi Euroopa finaalavõistlusele, mis toimub septembri alguses Hollandis. Euroopa kaheksal parimal meeskonnal avaneb võimalus astuda Climate-KIC kiirendisse koos 95 000€ suuruse startdikapitaliga, et oma säästva tehnoloogia idee ellu viia.

Climate Launchpadi programmi toetavad Klimate-KIC kiirendi, KPMG, Keskkonnaministeerium, Tehnopol, Pakri Teadus- ja Tööstuspark, Marble Invest ning Pagar Võtaks.