Eestit asuvad asuvad Euroopa suurimal säästva tehnoloogia võistlusel Climate Launchpad kolm meeskonda

Tallinn, 16. august – Euroopa suurima säästva tehnoloogia finaalvõistluse Eesti finaali võitis meeskond Sympower. Eestit sõidavad septembri alguses Euroopa finaalvõistlusele lisaks võitjale esindama ka meeskonnad ReLaDe ning Reverse Resources. Publiku lemmikuks osutus samuti idee Sympower.

Eesti finaalis tutvustasid oma ideid publikule ning žüriile 8 meeskonda. Žürii tegi oma otsuse lähtudes idee mõjust kliimamuutusele, kasvupotentsiaalist, meeskonna võimekusest. Arengufondis säästva tehnoloogia valdkonda eestvedava Marit Salli sõnul olid kõik finaali jõudnud ideed väga tugevad. “Kõik kaheksa meeskonda olid suve jooksul jõudnud oma ideega väga suure sammu edasi astuda. Mitmed meeskonnad olid valmis teinud juba ka esimese prototüübi,” sõnas Sall. “Taoline kiire areng annab kinnitust, et kõik kolm edasi pääsenud meeskonda on väga tugevad ning neil on väga reaalne võimalus ka Euroopa finaalis edu saavutada,” lisas Sall.

Žüriisse kuulusid Andre Lindvest (Marble Invest), Anneli Simm (KPMG), Enn Laansoo (Pakri Teadus- ja Tööstuspark), Meelis Münt (Keskkonnaministeerium) ning Pirko Konsa (Eesti Arengufond).

ClimateLaunchpad on rahvusvaheline ideekonkurss, milles osaleb tänavu 28 riiki üle Euroopa, sealhulgas ka Eesti. Programm pakub alustavatele start-up’idele ja ideega meeskondadele intensiivset äriarenduse koolitust nii välis- kui Eesti mentorite poolt. ClimateLaunchpadi eesmärk on vormida ideedest tugeva stardipagasiga alustavad ettevõtted, kes lisaks ärilisele kasumile vähendavad ressursside kasutust ning seeläbi mõju kliimale või keskkonnale üldiselt. Climate Launchpadi programmi toetavad Climate-KIC, KPMG, Keskkonnaministeerium, Tehnopol, Pakri Teadus- ja Tööstuspark, Marble Invest, Pagar Võtaks ja Target One.

Lisainfo:

Marit Sall

Säästva tehnoloogia projektijuht

Eesti Arengufond

Marit.sall@arengufond.ee