Eesti Kirurgide Assotsiatsioon korraldab koos Arengufondiga Balti Kirurgide Assotsiatsiooni VIII Kongressi.

Eesti Kirurgide Assotsiatsioon koos Arengufondi, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusega korraldab 10-12.09.2015 Tallinnas Nordea Kontserdimajas Balti Kirurgide Assotsiatsiooni VIII Kongressi.
Kongressi esimene päev on pühendatud  mitmetele meditsiinivaldkonna valulistele teemadele, mis pakuvad huvi nii meditsiinipoliitika kujundajatele, kui ka laiemale avalikkusele.  Sel päeval astuvad üles ettekannetega meditsiini rahastamisest EV President Toomas Hendrik Ilves, UK suursaadik Eestis Chris Holtby, Eesti Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross,  Skype asutaja Jaan Tallinn,  Soome tuntud futuroloog Jouni Ruoppa, professorid Jüri Vain Tallinna Tehnikaülikoolist ja prof Andres Võrk Tartu Ülikoolist. Loodame algatada diskussiooni teemadel, mis puudutavad paratamatult  valuliselt meid kõiki – meditsiiniteenuse kättesaadavus, rahastamise jätkusuutlikkus ning tervishoiu arenguväljavaated piirideta maailmas.
 
Teadusprogrammist leiab sellised tuntud maailmanimed nagu Paul Sugarbaker (USA), Martin Schilling (CH), Graeme Poston (UK), Torbjörn Holm (SE), Krister Höckerstedt (FIN), Martin Björck (SE), Hannu Koukkanen (FIN), Richard Welbourn (UK),  Andreas Kirschbaum (GER), Giampera Francica (IT), aga ka mitmed tuntud kirurgid Eestist ja mujalt Balti riikidest.
 
Kongressi peakorraldaja  Eesti Kirurgide Assotsiatsiooni juhi  dr Jüri Terase  sõnul on kohal mitte ainult Baltikumi vaid pea kogu Euroopa kirurgia eliit ning huvi Kongressi vastu on suur.
Täpsem info on leitav kongressi kodulehelt: