Eestlased osalevad ühel maailma suurimal idufirmade messil

 Sel nädalal toimub Helsingis üks maailma suurimaid idufirmade messe SLUSH. Eesti Arengufond ja EAS on messil väljas Eesti alaga.
Eesti alal saavad soovijad tutvuda Eesti edukate iduettevõtetega, võimalustega Eestis töötada ning taotleda endale e-residentsus. Arengufondis Startup Estonia programmi juhtiva Mari Vavulski sõnul on eestlased idufirmade maastikul maailmas omale nime teinud. “Tahame messil Eesti kuvandit kui edukast e-riigist veelgi enam kinnitada. Tutvustame Eesti alal võimalusi Eestis iduettevõtlusega alustamiseks, et meelitada siia veelgi enam välistalente,” sõnas Vavulski.Messi raames toimub ka oma äriideede esitlemise konkurss Slush100, kus teiste ettevõtete kõrval esitlevad investoritele oma äriideid neli Eesti iduettevõtet: Velmenni, Autlo, PromoRepublic ja Funderbeam.
Messil antakse välja ka aasta veebiettevõtja 2015 auhinnad. Erinevates kategooriates kandideerivad auhindadele kokku kuus Eesti ettevõtjat: Kristel Viidik (Testilio), Markus Villig (Taxify), Karoli Hindriks (Jobbatical), Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann (Transferwise) ning Meeri Klausen (Bike ID).
Eesti alal on oma tegemisi tutvustamas Eesti idufirmad Teleport, Sorry as a Service, Timbeter ja mitmed teised. Lisaks jagavad Eesti alal oma teadmisi ja kogemusi idufirmade kohta Kristi Käärmann, Sten Tamkivi, Karoli Hindriks, Kaspar Korjus ja Taavi Kotka. Rohkem infot Eesti ala kohta: https://www.facebook.com/events/552484588242307/.
Eesti ala messil valmib Eesti Arengufondi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koostöös. Startup Estonia programmi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.