Eesti idufirma NOW! Innovations uus omanik on globaalne parkimisoperaator Infra Park

Maailma juhtiv parkimisoperaator Infra Park omandas parkimise haldamise ja maksete tarkvara idufirma NOW! Innovations OÜ arendatud SaaS tehnoloogia. Infra Park on maailma juhtiva parkimis- ja mobiilsusteenuste ettevõtte Indigo emafirma peakorteriga Prantsusmaal, La Défense’is.

NOW! Innovations on Eestis loodud idufirma, mis tegeleb SaaS-i lahenduse pakkumisega Mobility valdkonnas. NOW! Innovationsi investorite seas olid Eesti Arengufondi investeerimisharu SmartCap, Artiston Invest, Caplia ja teised kohalikud äriinglid. NOW! Innovations on arendanud maailma juhtiva pilvandmetöötlusel põhineva tarkvaraplatvormi, millega hallatakse parkimis- ja mobiilsusteenuste arveldamist ja makseid. NOW! Innovationsi tehnoloogia teenindab ligi 50 miljonit tehingut aastas ja kasutusel klientide poolt nii Euroopas ja Põhja-Ameerikas. NOW! Innovations tütarettevõtte MobileNOW! on pioneer USA turul digitaalsete parkimismaksete pakkujana.

Infra Park omandas NOW! Innovationsi tehnoloogia, kaubamärgi ja kliendilepingud ning ühtlasi ettevõtte tütarfirma, USA-s parkimise mobiilimakseid pakkuva juhtiva ettevõtte MobileNOW!.

Infra Park jätkab NOW! Innovationsi SaaS-i platvormi iseseisva ärina arendamist ja pakkumist kõikidele omavalitsustele, parkimisoperaatoritele ja mobiilsusteenuste pakkujatele.

„NOW! Innovationsi meeskonnal on hea meel liituda globaalselt tugeva grupiga Infra Park, mis aitab meil veelgi laiendada oma tehnoloogia pakkumist kõikjal maailmas, nii Infra Park Groupi ettevõtetele kui ka uutele klientidele. Meie tehnoloogiat viib edasi meie maailmatasemel tarkvaraarendustiim, mis jätkab tööd Tallinnas ja meie äriarendustiim jätkab tegevust meie Amsterdami kontoris.“ ütles NOW! Innovationsi juhatuse esimees Üllar Jaaksoo.

„Eestis välja arendatud ja mitmes riigis kasutatav innovatiivne tarkvara leiab nüüd laiemat rakendust paljudes teistes riikides. Lisaks loob veel üks globaalne ettevõte selle tehinguga oma arendusüksuse Eestisse. Üheksa aasta eest asutatud Arengufondi üks ülesandeid ongi aidata kaasa tarkade töökohtade tekkele ning innovatsiooni edenemisele Eestis, et siin kujuneks välja teadmistepõhise majanduse kants,“ ütles Arengufondi juhatuse esimees Pirko Konsa.

Müügipoolel nõustasid tehingut advokaadibürood Tark Grunte Sutkiene ja Glimstedt.