Arengufond toob Silicon Valley ettevõtluskoolituse Eestisse

Märtsis algab Eestis taas ettevõtluskoolitus Founder Institute, mille eesmärgiks on olla palgatöötajatele hüppelauaks ettevõtlusesse. Eesti koolitus on osa Silicon Valley’st alguse saanud rahvusvahelisest idufirmade programmist, mis on aidanud alustada rohkem kui 1500 ettevõttel.

Programmi ühe läbiviija Caroline Rute sõnul oodatakse programmi eelkõige praeguseid palgatöötajaid, kellel on huvi luua oma tehnoloogiaettevõte. „Koolituse fookuses on startup-ettevõtlus, mis tähendab, et loodavad ettevõtted peaksid eesmärgiks võtma kiire globaalse kasvu,“ selgitas Rute.

Ettevõtja ja programmi teine läbiviija Lauri Antalainen lisas, et programmi eesmärgiks on anda see otsustav tõuge ja vajalikud teadmised neile inimestele, kes tunnevad, et on valmis alustama ettevõtlusega. “Founder Institute on suunatud neile karjääriinimestele, kel on soov ja tahtmine oma ettevõtte loomiseks, kuid puudub arusaam, millest alustada või puuduvad vajalikud teadmised,” rääkis Antalainen.

Neljakuulise programmi koolitused toimuvad õhtuti, mistõttu saab osa võtta ka palgatöö kõrvalt. Kursustel kasutatakse Silicon Valley peakontori poolt koostatud materjale ja praktilisi ülesandeid. Koolituse käigus loovad osalejad oma ettevõtte, mida arendatakse ärimentorite võrgustikult saadud tagasiside toel.

Koolitusprogrammi saab kandideerida 6. märtsini, täites registreerumisvormi leheküljel: http://fi.co/join. Tegu on tasulise programmiga, milles saab osaleda orienteeruvalt 25 ettevõtlushuvilist.  Kõikide kandideerinute seast valitakse ka parim naiskandidaat ning tugevaima tehnoloogilise taustaga kandidaat, kellele on programmis osalemine tasuta.

Eestis toetab koolitusprogrammi Eesti Arengufondi juures tegutsev idufirmade tugiüksus Startup Estonia, mille tegevust rahastatakse Euroopa Regionaalarengufondi vahenditest. Startup Estonia teeb koostööd Eesti idufirmade ökosüsteemiga, et aidata luua Eesti idufirmadele soodne arengukeskkond, milles kasvaksid uued globaalse potentsiaaliga ettevõtted.

Rohkem infot Silicon Valley programmiformaadi Founder Institute kohta leiad siin: http://fi.co/information/about

Ülevaade programmi Founder Institute avalikest sündmustest: http://www.meetup.com/Tallinn-Startup-Founder-101/

Lisainfo:
Caroline Rute

Founder Institute’i Tallinna programmi direktor
caroline.rute@arengufond.ee